Aleppotvål

Tvätta håret med aleppotvål?

Aleppotvål

Naturligt -som håret ska vara

Aleppotvål finns antingen i flytande eller fast form, Aleppo-tvål - även känd som savon d'Alep, laurel-tvål, syrisk tvål eller ghars-tvål - har alltid uppskattats för sina hälsoegenskaper: förutom att det är ett delikat tvättmedel, har det också ett antibiotikum, antisvamp- och malavvisande verkan. Alla dessa egenskaper kan spåras tillbaka till dess unika formulering: tvålen innehåller olivolja som har en fuktgivande och lugnande effekt, medan mängden olja extraherad från laurbærbär i tvålen är det som definierar dess kvalitet (ett högt innehåll motsvarar ett högre pris). Dessa två huvudingredienser kombineras ofta med några eteriska oljor, var och en med sina egna egenskaper och attribut, vilket är vad som ger tvålen sina unika egenskaper.

Du hittar ekologisk aleppotvål här

Aleppotvål: hår

Det finns många hårprodukter på marknaden som innehåller Aleppotvål, men om ditt hår är särskilt bräckligt och benäget att bryta, snarare än att använda aggressiva schampon eller balsam, bör du hålla dig till följande naturliga botemedel. Tvätta bara håret med en liten mängd Aleppotvål: blötlägg baren i en minut i vatten och applicera sedan direkt på det fuktiga håret och hårbotten, och massera långsamt i en cirkulär rörelse tills ett mjukt skum börjar bildas. Skölj håret med lite tvålvatten först och sedan med rent vatten. Sist men inte minst, för att återställa korrekt pH-nivå, bör du sedan applicera i ett par minuter en lösning av vatten och vit vinäger - en matsked för varje liter vatten.

Aleppotvål: hud

Aleppotvål är en riktig universal tvål för många olika hudproblem: den kan användas både på spädbarn och barn som en del av deras hudvårdsrutin, men den är också lämplig för de som lider av en irritationskänsla epidermis. Det kan användas för att bekämpa vissa besvärande hudtillstånd som herpes, psoriasis, eksem och akne, även om det för det senare skulle vara bäst att använda en svavelbaserade tvål på grund av dess intensivt renande verkan.

Du hittar aleppotvål här

Aleppotvål
Older Post